monogoneiselpidazohs.blogspot.gr

monogoneiselpidazohs.blogspot.gr

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Ψωμάκια σπιτικά για χάμπουργκερ


Ψωμάκια σπιτικά για χάμπουργκερ

Μια πολύ εύκολη συνταγή για νόστιμα, φρέσκα, ζεστά, αφράτα και τραγανά σπιτικά ψωμάκια για χάμπουργκερ. Γεμίστε τα με υλικά της προτίμησής σας και απολαύστε υπέροχα και πεντανόστιμα χάμπουρκερς.

Υλικά συνταγής

  • 570 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 25 γρ. φρέσκια μαγιά
  • 130 ml ελαιόλαδο
  • 1 1/2 κ.σ. αλάτι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 350-380 ml χλιαρό νερό [1 1/2 φλ. τσαγιού]
  • 2-3 κ.σ. σουσάμι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κοσκινίστε το αλεύρι σε μεγάλο μπολ. Κάντε ένα βαθούλωμα στο κέντρο και προσθέτετε το αλάτι, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο.
  2. Διαλύστε με τα χέρια σας τη μαγιά σε μισό φλιτζάνι χλιαρό νερό και τη προσθέτετε και αυτή στο μείγμα με το αλεύρι. Ζυμώνετε με τα χέρια ή χτυπάτε με το “γάντζο” του μίξερ το μείγμα προσθέτοντας σταδιακά το υπόλοιπο χλιαρό νερό μέχρι να έχετε μια ζύμη μαλακή και λεία. Εάν η ζύμη είναι κολλώδης προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι.
  3. Σκεπάζετε τη ζύμη και την αφήνετε να “ξεκουραστεί” σε ζεστό μέρο μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο [1-2 ώρες περίπου]. Όταν φουσκώσει, χωρίζετε τη ζύμη σε 6-7 μερίδες και πλάθετε σε σχήμα μπάλας.
  4. Τοποθετείστε τα ψωμάκια χάμπουρκερ σε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα. Πιέστε τα λίγο με τα χέρια σας, αλείψτε ελαφρά με λίγο νερό, πασπαλίστε τα με σουσάμι και ψήστε τα σε προθερμασμένο στους 180 ° C για περίπου 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και γίνουν τραγανά εξωτερικά.
veg_burger

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου