monogoneiselpidazohs.blogspot.gr

monogoneiselpidazohs.blogspot.gr

Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Γαρίδες σαγανάκι


Γαρίδες σαγανάκι

Η νοστιμιά της γαρίδας και η πολύ δυνατή γεύση της σάλτσας κάνει αυτό το υπέροχο ορεκτικό να κλέβει πάντα τη παράσταση. Μια πολύ απλή συνταγή για γαρίδες σαγανάκι !!!

Υλικά συνταγής

  • 10-12 μεγάλες γαρίδες [Νο 0 ή 1]
  • 150 γρ. φέτα τριμμένη με τα χέρια *
  • 4 φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες ή ένα κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 1/2 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 1 πράσινη πιπεριά σε λεπτές φέτες
  • 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/4 ποτηράκι κρασιού ούζο [προαιρετικά]
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • σταγόνες ταμπάσκο [ανάλογα πόσο καυτερό το θέλετε] προαιρετικά
  • 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
  • λίγο αλάτι [προσοχή λόγω της φέτας] και πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζετε τις γαρίδες από τα κελύφη και τα εντεράκια τους [προαιρετικά κρατάτε τις ουρίτσες τους] και τις αφήνετε να στραγγίξουν. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180′.
  2. Σε  βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σωτάρετε τη πιπεριά και το κρεμμύδι για 2-3′ μέχρι να μαραθούν και [προαιρετικά] “σβήνετε” με το ούζο.
  3. Προσθέτετε τις ντομάτες, το πελτέ, τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνετε, και αφήνετε σε χαμηλή θερμοκρασία να σιγοβράσουν για 8-9′ προσθέτοντας , αν χρειαστεί λίγο ζεστό νερό. Στη συνέχεια μεταφέρετε τη σάλτσα σε πήλινο σκεύος και ρίχνετε τις γαρίδες τη φέτα και το μαϊντανό. Ανακατεύετε και ψήνετε στο φούρνο για 15′ περίπου μέχρι να μαλακώσουν οι γαρίδες. Σερβίρετε με το σκεύος του αμέσως μόλις το βγάλετε από το φούρνο.

Αν νηστεύετε παραλείψτε  τη φέτα.

GARIDES SAGANAKI 005


ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου