monogoneiselpidazohs.blogspot.gr

monogoneiselpidazohs.blogspot.gr

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Νικήστε την βαρεμάρα των παιδιών με βιβλία δραστηριοτήτων και γνώσεων!

Cute baby boy with sunglasses lying on white sandy beach reading the book and having his first tropical vacation.
Τα σχολεία έκλεισαν και τα παιδιά έχουν τόσο ελεύθερο χρόνο που σε πολλές περιπτώσεις δεν ξέρουν πώς να τον αξιοποιήσουν. Και μπορεί η τηλεόραση, το tablet και τα παιχνίδια με φίλους να είναι μια καλή ευκαιρία ψυχαγωγίας αλλά καλό θα είναι να υπάρχει και η απαραίτητη πινελιά μάθησης. Ο πιο απλός και εύκολος τρόπος ώστε το μυαλό των παιδιών να κρατιέται σε φόρμα τους καλοκαιρινούς μήνες είναι το διάβασμα εξωσχολικών βιβλίων.
Αυτή την εποχή μπορείτε να βρείτε στα βιβλιοπωλεία της γειτονιάς και στους εκδοτικούς οίκους βιβλία καλοκαιρινών δραστηριοτήτων που απασχολούν δημιουργικά τα παιδιά μέσα από ψυχαγωγικά παιχνίδια που μεταμορφώνουν το παιχνίδι της μάθησης σε μια διασκεδαστική εμπειρία. Πρόκειται για βιβλία που έχουν παιχνίδια, σταυρόλεξα, γρίφους, ζωγραφική αλλά και δημιουργική επανάληψη της ύλης της περσινής χρονιάς που διδάχθηκαν στο σχολείο. Είναι μια δοκιμασμένη μέθοδος που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές παιδιών προετοιμάζοντάς τα ομαλά για τη μετάβαση στη νέα σχολική χρονιά. Τα εν λόγω βιβλία απευθύνονται τόσα τα παιδιά νηπιαγωγείου όσο και παιδιά των τάξεων του Δημοτικού.
Εμείς κάναμε την απαραίτητη έρευνα αγοράς και ξεχωρίσαμε μια σειρά από βιβλία που θα κρατήσουν δημιουργική συντροφιά στα παιδιά είτε μέχρι να πάτε διακοπές είτε κατά τη διάρκεια αυτών:
28158
Oι εκδόσεις Σαββάλας προτείνουν στα παιδιά την εκπαιδευτική σειρά «Καλοκαίρι γεμάτο χρώμα». Με πρωτότυπες και διασκεδαστικές δραστηριότητες, τα βιβλία της σειράς εξασφαλίζουν ατελείωτες ώρες δημιουργικής απασχόλησης  στους λιλιπούτειους φίλους μας. Με έξυπνα δοσμένο εκπαιδευτικό υλικό ο αναγνώστης αναπτύσσει τις γλωσσικές και εκφραστικές του ικανότητες, αφομοιώνει τις γνώσεις που έχει ήδη αποκτήσει, κατακτά νέες γνώσεις, εξασκεί τη μνήμη και την παρατηρητικότητά του, οξύνει την οπτική του αντίληψη, τη φαντασία και την περιέργειά του και καλλιεργεί τη δημιουργικότητά του. Για τη χρήση κάθε βιβλίου δεν απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις, πέρα από τις μαθηματικές και γλωσσικές που έχουν αποκτηθεί στην προηγούμενη τάξη. Στο τέλος του βιβλίου, διατίθενται οι απαντήσεις ώστε το παιδί να διορθώνει τα λάθη του.
Untitled
Η Ελληνοεκδοτική προσκαλεί τους μικρούς βιβλιόφιλους να ξεφυλλίσουν τη σειρά «Καλό Καλοκαίρι».  Βιβλία εύχρηστα, με όμορφη εικονογράφηση, που διασκεδάζουν τα παιδιά και τα βοηθούν να εξασκήσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απέκτησαν τη χρονιά που πέρασε, με τον πιο ευχάριστο τρόπο είναι το μυστικό για καλοκαιρινές ανάσες μάθησης. Τα παιδιά θα απασχοληθούν με μια ευρεία γκάμα εκπαιδευτικών δράσεων που τα βοηθούν να εξασκηθούν στο αλφάβητο, στους αριθμούς, στην Ιστορία, στα Μαθηματικά, στην Γεωγραφία και σε πολλά άλλα πεδία κατάλληλα για το ηλικιακό και σχολικό τους υπόβαθρο.
SΗΡΟΙΚ22250
Οι εκδόσεις Πατάκη, γνωστές για τα καλοκαιρινά βιβλία διακοπών για τους μικρούς μας φίλους προτείνουν τη σειράΦανταστικές καλοκαιρινές διακοπές. Με ύλη προσαρμοσμένη στο εκπαιδευτικό επίπεδο κάθε τάξης προκαλούν τον μικρό αναγνώστη να τεστάρει πόσο καλά θυμάται τη διδακτέα ύλη της χρονιάς που πέρασε αλλά και να πάρει μια γεύση των γνώσεων που θα αποκτήσει τη νέα χρονιά. Με χρώμα, έξυπνη εικονογράφηση και φυσικά με σελίδες διασκέδασης το παιδί θα περάσει ευχάριστα και πάνω από όλα εκπαιδευτικά τον ελεύθερο του χρόνο.
9812_566_195
Οι εκδόσεις Μεταίχμιο επέλεξαν τον Σκουντούφλη, τον Χαζούρη και την παρέα τους για να κρατήσουν συντροφιά στους νηπιάκια κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών. Λίγο πριν τη μετάβαση στην Α Δημοτικού, με τα βιβλία της σειράς Διακοπές με τα Στρουμφάκια τα παιδιά περνούν ευχάριστες και δημιουργικές ώρες παρέα με τους αγαπημένους τους ήρωες. Απευθύνονται στα παιδιά που τέλειωσαν το Νηπιαγωγείο και περιλαμβάνουν εξελικτικά δομημένες δραστηριότητες, οι οποίες, σύμφωνα με το Πρόγραμμα Σπουδών για το Νηπιαγωγείο, ικανοποιούν βασικούς παιδαγωγικούς στόχους. Στην πρώτη γραφή το παιδί μαθαίνει να σχεδιάζει σε περιορισμένο χώρο, να σχεδιάζει ευθείες, τεθλασμένες, καμπύλες γραμμές και κύκλους, να γράφει τα κεφαλαία και τα πεζά γράμματα. Στην πρώτη ανάγνωση μαθαίνει να συγκρίνει εικόνες, να συνδέει τα στοιχεία μιας εικόνας, να βρίσκει τα μέρη ενός σχεδίου, να βρίσκει όμοια σχέδια, να εντοπίζει ένα γράμμα μέσα σε μια λέξη με κεφαλαία γράμματα, να βρίσκει όλα τα γράμματα μιας λέξης. Στα μαθηματικά να αναγνωρίζει τα σχήματα, και τους τακτικούς αριθμούς, να κατανοεί τις έννοιες μικρό / μεγάλο, να μετρά, να αναγνωρίζει και να γράφει τους αριθμούς μέχρι το 10, να ακολουθεί τη σειρά των αριθμών μέχρι το 20, να συνεχίζει μια λογική σειρά-μοτίβο, να χρησιμοποιεί έναν κώδικα.Στις έννοιες μαθαίνει τα χρώματα, να κινείται σε έναν λαβύρινθο, να κατανοεί τις έννοιες αριστερά / δεξιά, μπροστά / πίσω.
11119
Το βιβλίο δραστηριοτήτων «Καλοκαιρινή διασκέδαση» των εκδόσεων Μίνωας θα γίνει το αγαπημένο βιβλίο του μικρού μαθητή που την ερχόμενη σχολική χρονιά θα διαβεί το κατώφλι της επόμενης σχολικής χρονιάς . Συντροφιά με το βιβλίο αυτό, το παιδί θα έχει τη δυνατότητα να εξασκηθεί σε ασκήσεις γραμματικής, μαθηματικών και κατανόησης  ενώ θα ακονίσει τις γνώσεις του μέσα από δημιουργικά παιχνίδια και σταυρόλεξα. Μια ενδιαφέρουσα εκδοτική πρόταση που βοηθά το παιδί να κάνει μια ολόπλευρη επανάληψη των όσων διδάχθηκε αλλά ταυτόχρονα και να ταξιδέψει την φαντασία του μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες.
Και αν πάλι αναζητάτε βιβλία απλά για να απασχοληθούν δημιουργικά αποκομμένα από τις γνώσεις του σχολείου τότε μπορείτε να επιλέξετε κάποιο από τα βιβλία δραστηριοτήτων που προτείνουν οι εκδοτικοί οίκοι. Ζωγραφική, αυτοκόλλητα, σταυρόλεξα, ακροστοιχίδες, χαρτοκοπτική και κάθε είδους εικαστική δραστηριότητα επιστρατεύεται μέσα από τις σελίδες αντίστοιχων σελίδων που υπόσχονται στο παιδί δημιουργικές στιγμές με όμορφες κατασκευές. Ξεχωρίσαμε και σας προτείνουμε τα εξής:
9786180102420
Αντί να βλέπετε με τις ώρες τηλεόραση, να κάθεστε όλη μέρα πάνω από τον υπολογιστή σας ή να παίζετε ανούσια βιντεοπαιχνίδια, είναι πολύ καλύτερο να περνάτε τον ελεύθερο χρόνο σας κάνοντας κάτι δημιουργικό.Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να πιάσετε στα χέρια σας χαρτιά, μολύβια, μπογιές και ψαλίδια, να εξασκήσετε τη δεξιοτεχνία σας, να ακονίσετε τη φαντασία σας, να αισθανθείτε τη χαρά της δημιουργίας, να κάνετε, δηλαδή, κάτι μόνοι σας και μάλιστα χωρίς να ξοδέψετε το χαρτζιλίκι σας! Σε αυτό  το βιβλίο των εκδόσεων Ψυχογιός, ο Χρήστος Δημόπουλος συγκεντρώνει 40 από τις πιο αγαπημένες του κατασκευές και σας δείχνει με απλά σκιτσάκια και οδηγίες βήμα βήμα πώς να τις φτιάξετε κι εσείς. Εμπρός, λοιπόν, τι κάθεστε; Σας περιμένουν ατέλειωτες ώρες απόλαυσης.
11132
Οι εκδόσεις Μίνωας μάς συστήνουν ένα ξεχωριστό διασκεδαστικό βιβλίο-ημερολόγιο για τις διακοπές των παιδιών! Δεν πρόκειται για ένα κλασικό βιβλίο δραστηριοτήτων αλλά για μια πρόταση διασκέδασης μέσα από εικόνες που το παιδί προτρέπεται να δημιουργήσει, να συμπληρώσει, να χρωματίσει, να γράψει αλλά και να κολλήσει αυτά που του ζητούνται.
vivlia_500_2
Εμπρός πειρατή! Σάλπαρε με τη γαλέρα μας και ψάξε για θησαυρούς πειρατικούς!  Με τα λόγια αυτά οι εκδόσεις Πατάκη προκαλούν τους λιλιπούτειους φίλους τους να νικήσει την βαρεμάρα των καλοκαιρινών διακοπών. Οι σελίδες του βιβλίου βγαίνουν κι έτσι θα έχεις πάντοτε μαζί σου γρίφους, σταυρόλεξα, κατασκευές κι άλλα πολλά! Η ίδια ακριβώς φιλοσοφία ακολουθείται και στο αντίστοιχο βιβλίο για κόριτσια, Παιχνίδια αντι-βαρεμάρας με νεράιδες.
9789601660103-200-1097647

33700
Έλα να διασκεδάσουμε, να παίξουμε και να μάθουμε καινούρια και ενδιαφέροντα πράγματα με τα 300 αυτοκόλλητα που περιέχονται σε κάθε βαλιτσάκι της σειράς των εκδόσεων Σαββάλας. Άνοιξε τα βιβλιαράκια, βρες τα αυτοκόλλητα που λείπουν και κόλλησέ τα στη σωστή τους θέση. Κάθε βαλιτσάκι περιέχει 6 βιβλία με εκπαιδευτικές και διασκεδαστικές δραστηριότητες και300 αυτοκόλλητα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις ξανά και ξανά.


Διαβάστε επίσης:
 ΠΗΓΗ InfoKids

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου