monogoneiselpidazohs.blogspot.gr

monogoneiselpidazohs.blogspot.gr

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Προσλήψεις 139 μόνιμων και 127 εποχικών στην Περιφέρεια Αττικής

PERIFEREIA-ATTIKHS


Στην πρόσληψη 139 μόνιμων υπαλλήλων και 127 εποχικών με 8μηνη σύμβαση εργασίας προχωρά η περιφέρεια Αττικής για την κάλυψη των άμεσων αναγκών της. Η απόφαση εγκρίθηκε από το περιφερειακό συμβούλιο όπου η αντιπολίτευση εξέφρασε επιφυλάξεις ως προς την ορθότητα του αιτήματος.

Η αντιπεριφερειάρχης εισηγήτρια του θέματος Ελισσάβετ Τασούλη σημείωσε ότι, σήμερα, ο αριθμός των κενών θέσεων τακτικού προσωπικού του Οργανισμού της Περιφέρειας Αττικής ανέρχεται σε 765. Υπογράμμισε την αναγκαιότητα της άμεσης κάλυψης ορισμένων κενών, σε διάφορους κλάδους και κατηγορίες των οποίων «η δαπάνη μισθοδοσίας θα βαρύνει αποκλειστικά τον προϋπολογισμό της περιφέρειας.»
Την ανάγκη της αμεσότητας των προσλήψεων υπογράμμισε η υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Γιάννα Τσούπρα η οποία όπως επισήμανε «δεν μπορώ να δουλέψω». Σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης η έλλειψη ειδικευμένου προσωπικού είναι ζωτικής σημασίας και δυστυχώς. Στο τμήμα της δασοπυρόσβεσης το οποίο «είναι πρώτης γραμμής δεν υπάρχει κανένας μόνιμος αρμόδιος υπάλληλος όπως και στις τέσσερις αντιπεριφέρειες».
Ο αντιπεριφερειάρχης Σπύρος Τζόκας υποστηρίζοντας την θέση της περιφερειακής αρχής διευκρίνισε ότι η περιφέρεια ως αυτοδιοικητικό όργανο θα διεκδικήσει το δικαίωμα για την εύρυθμη λειτουργίας της με την κάλυψη των αναγκών της, “ενάντια σε κάθε μνημονιακό νόμο”
πηγη e-dimosio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου