monogoneiselpidazohs.blogspot.gr

monogoneiselpidazohs.blogspot.gr

Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Γρανίτα φράουλα


Γρανίτα φράουλα


Γρανίτα φράουλας! Ένα δροσερό, απολαυστικό καλοκαιρινό επιδόρπιο που ξετρελαίνει τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους. 

Υλικά συνταγής

  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 φλ. τσαγιού νερό
  • 2 φλ. τσαγιού πολτοποιημένες φράουλες ώριμες 
  •  κ.γ. κοφτά ζελατίνη σε σκόνη
  • 2 κ.σ. νερό
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε καλά και πολτοποιείτε στο multi τις φράουλες. Διαλύετε τη ζελατίνη στις 2 κ.σ. νερό και την αφήνετε να “μουλιάσει” μέσα στο νερό για 5 λ.  
  2. Βράζετε τη ζάχαρη με το νερό για 5 λ, προσθέτετε και τη ζελατίνη και ανακατεύετε. Κατεβάζετε το μείγμα από τη φωτιά και αφήνετε να μισοκρυώσει. Κατόπιν προσθέτετε τις πολτοποιημένες φράουλες και το χυμό λεμονιού, ανακατεύετε καλά με σύρμα και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει.
  3. Μόλις κρυώσει, βάζετε το μείγμα σε μεταλλικό σκεύος και το τοποθετείτε στη κατάψυξη μέχρι να μισοπαγώσει. Το βγάζετε από τη κατάψυξη το χτυπάτε καλά στο μίξερ και το ξαναβάζετε στη κατάψυξη. 
  4. Κατά τη διάρκεια του παγώματος, χτυπάτε με το μίξερ ή ανακατεύετε ζωηρά τη γρανίτα 2-3 φορές. Βγάζετε τη γρανίτα από τη κατάψυξη 10 λεπτά πριν σερβίρετε.
Για εντυπωσιακό αποτέλεσμα: Πλένετε και κόβετε ένα πεπόνι οριζόντια στη μέση. Με κουτάλι βγάζετε τη ψίχα του, την οποία μπορείτε να κάνετε και αυτή γρανίτα χρησιμοποιώντας ακριβώς την ίδια συνταγή. Γεμίζετε το φλούδα πεπονιού με τη γρανίτα φράουλας και σερβίρετε.
d178062d14d687980ab27a8d9546a4de_granita_1

ΠΗΓΗ   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου