Μια εξαιρετικά εύκολη συνταγή για ένα εντυπωσιακό και πεντανόστιμοπιάτο. Χοιρινά φιλετάκια, ψαρονέφρι, με τυρί μετσοβόνε και σάλτσα λευκού κρασιού και κρεμμυδιού.
Υλικά συνταγής
- 2 ψαρονέφρια [900 γρ. συνολικά]
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 100 ml λευκό ξηρό κρασί
- 100 ml ζωμό κοτόπουλου ζεστό
- 200 γρ. τυρί μετσοβόνε, κομμένο σε κομμάτια
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 120 γρ. βούτυρο κρύο σε κομματάκια
- αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Σε ένα ξύλο κοπής, κόβετε τα ψαρονέφρια σε φιλετάκια δηλ. λεπτές φέτες 1 εκ. περίπου.
- Βάζετε σε αντικολητικό τηγάνι 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε τα φιλετάκια σε δυνατή φωτιά και από τις 2 πλευρές μέχρι να αποκτήσουν ομοιόμορφο χρώμα. Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα στρώνετε σε αντικολλητικό ταψί.
- Σκεπάζετε το κάθε φιλετάκι με ένα κομμάτι μετσοβόνε και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 5-6 λ μέχρι να ψηθούν και να λιώσει το τυρί.
- Εν τω μεταξύ στο τηγάνι που σοτάρατε το κρέας βάζετε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και 1 κ.σ. βούτυρο και τσιγαρίζετε το κρεμμύδια μαζί με το σκόρδο. Μόλις μαλακώσουν, σβήνετε με το κρασί και το ζωμό και αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να εξατμισθεί το 1/4 του ζωμού.
- Προσθέτετε το υπόλοιπο κρύο βούτυρο σε κομματάκια, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
- Σερβίρετε σε ατομικά πιάτα ή πιατέλα τα φιλετάκια με το μετσοβόνε, τα περιχύνετε με τη σάλτσα, συνοδεύτετε με πατάτες φούρνου και φρέσκα ντοματίνια τα οποία, εάν θέλετε, μπορείτε να τα ψήσετε στο ζεστό φούρνο για λίγα λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου