Υπέροχο, μαλακό και ζουμερό σουβλάκι κοτόπουλου, μαριναρισμένο για περισσότερη γεύση. Ένα αγαπημένο πιάτο για παιδιά αλλά και για μεγάλους.
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό στήθος κοτόπουλο χονδροκομμένο (σε μπουκιές)
- αλάτι πιπέρι
- Για τη μαρινάδα:
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 1 κουταλιές της σούπας μουστάρδα με σπόρους
- 1 κουταλιά του γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- 2 κουταλιές του γλυκού κάρυ
- 1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα γλυκιά
- πιπεριές, κρεμμύδι, ντομάτα για το σουβλάκι ανάμεσα στο κοτόπουλο
Εκτέλεση συνταγής
- Ανακατεύετε καλά σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά της μαρινάδας και προσθέτετε και τις μπουκιές κοτόπουλου αλατοπιπερωμένες. Σκεπάζετε και βάζετε το μπολ στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες. Κατά προτίμηση και για όλη τη νύχτα.
- Περνάτε το κρέας [σε μουλιασμένα σε χλιαρό νερό] ξύλινα σουβλάκια και τα ψήνετε σε ζεσταμένη και λαδωμένη πλάκα ψησίματος ή στα κάρβουνα ή στο φούρνο και από τις δυο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. [Προσοχή μη το παραψήσετε και χάσει το κοτόπουλο τους ζωμούς του.] Κατά διαστήματα αλείψτε τα με τη βοήθεια ενός πινέλου με τη μαρινάδα.
ΠΗΓΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου