Μια πανεύκολη συνταγή για ένα πιάτο εξαιρετικής νοστιμιάς και εμφάνισης,για να απολαύσετε ένα από τα αγαπημένα πουλερικά. Κοτόπουλο με κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας και μαλακού τυριού.
Υλικά συνταγής
- 2 διπλά στήθη κοτόπουλου [4 μισά]
- 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
- 6 κ.σ.μουστάρδα Ντιζόν ή άλλη αρεσκείας σας
- 1/3 φλ. τσαγιού τυρί κρέμα τύπου Philadelphia ή Μασκαρπόνε
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο + λίγο επιπλέον για γαρνίρισμα
- 2 κ.σ. εστραγκόν ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
- 1/3 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα μέτριο μπολ βάζετε τη μουστάρδα και το μαλακό τυρί και τα χτυπάτε καλά με ένα πιρούνι μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτετε το ζωμό κότας, τον μαϊντανό, το εστραγκόν και το σκόρδο και ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν.
- Κόβετε τα 2 στήθη στη μέση ώστε να έχετε 4 μισά. Τα κόβετε οριζόντια στη μέση ώστε να έχετε 8 λεπτότερες φέτες κοτόπουλο. Τις αλατοπιπερώνετε και τις ψήνετε σε μέτρια θερμοκρασία, σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι για 5 λ περίπου από κάθε πλευρά.
- Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ ρίχνετε τη σάλτσα μουστάρδας, ανακινείτε το τηγάνι να πάει η σάλτσα παντού και το αφήνετε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία για 4 λ περίπου μέχρι να πήξει η σάλτσα.
- Το σερβίρετε γαρνιρισμένο με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και το συνοδεύετε με ταλιατέλες, ή με ρύζι μπασμάτι [βλέπε συνταγή εδώ] ή με πουρέ [βλέπε συνταγήεδώ] ή πατάτες τηγανιτές.
ΠΗΓΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου